Obavijest - posjete

Posjeta ministrice prof.dr.sc. Vesne Bedeković Domu za odrasle osobe Lobor-grad i potpisivanje ugovora o financiranju projekta „MI u zajednici“

U petak, 05.06.2020. godine, Dom za odrasle osobe Lobor-grad posjetila je ministrica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prof.dr.sc. Vesna Bedeković sa suradnicima kako bi dala podršku projektu Doma: Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza - "MI u zajednici", čija svrha je provođenje procesa deinstitucionalizacije te razvoj mreže izvaninstitucijskih usluga i službi podrške u zajednici.

Ravnateljica Doma Darinka Sviben ministricu je upoznala s projektom vrijednim gotovo 15 milijuna kuna (14.977.339,53 kn), nakon čega je u Loboru održana svečanost potpisivanja i dodjele ugovora s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

Dom Lobor-grad dobio je bespovratna sredstva za  projekt „MI u zajednici“  kojim će se izgraditi i opremiti tri dvojna objekta na području općine Lobor te jedan objekt u gradu Zlataru. Time bi se omogućio izlazak iz institucijskih uvjeta za 44 korisnika Doma. Novoizgrađeni objekti u općini Lobor koristit će se za organizirano stanovanje, a objekt u gradu Zlataru za organizirano stanovanje, za pružanje usluga psihosocijalne podrške i boravka. U sklopu projekta kupit će se  jedno kombi vozilo s rampom i jedno osobno vozilo za pružanje usluga.

Cilj projekta je postepena deinstitucionalizacija te pružanje kvalitetnijih uvjeta za život korisnika koji su trenutno smješteni u kompleksu dvorca iz 17. stoljeća te zgradi iz 70-ih godina 20. stoljeća. Preseljenjem u stanove, odnosno kuće za organizirano stanovanje, korisnike će se poticati na osamostaljenje i preuzimanje inicijative u svakodnevnim obavezama, odnosno omogućiti će se kvalitetnija inkluzija u društvo.

Obavijest o paketima

Zahvala MDOMSP-u

04.06.2020.

Zahvaljujemo Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na osiguranju sredstava i nabavci 24 nova kreveta s elektropodizačima i 24 noćna ormarića koji će doprinijeti poboljšanju kvalitete života naših korisnika na stacionarnim odjelima.

Obavijest o posjetama