Posjeta predstavnika lokalne vlasti Domu Lobor-grad

Dana 15. siječnja 2020. godine, na Dan žalosti u Krapinsko-zagorskoj županiji, Dom za odrasle osobe Lobor-grad posjetili su Emil Gradečak, gradonačelnik grada Oroslavja i Josip Horvat, zamjenik načelnice Općine Lobor. Prilikom posjete obišli su korisnike koji su premješteni iz Obiteljskog doma „Zelena oaza“ na stacionarne odjele Doma Lobor-grad. Razgovarali su s njima o tragediji koja je sve potresla, zadovoljstvu trenutnim smještajem te planovima za budućnost. Pritom su im donijeli prigodne poklone, a korisnici su bili ugodno iznenađeni posjetom. Ravnateljica Doma Lobor-grad, Darinka Sviben, zahvalila je posjetiteljima na dolasku i iskazanoj brizi.

U Lobor-grad je iz Doma u Andraševcu premješteno 11 korisnika, od kojih je dvoje naknadno zbrinuto od strane obitelji. Korisnicima je pružena sva potrebna njega i skrb te se polako uključuju u aktivnosti koje se odvijaju u Domu. Obitelji ih posjećuju kako bi se uvjerili da su njihovi bližnji dobro zbrinuti. Novi korisnici dobro su prihvaćeni od strane ostalih korisnika Doma Lobor-grad, dok se zaposlenici trude da im boravak u Lobor-gradu bude što ugodniji.

Novogodišnji koncert

Dana 2. siječnja 2020. godine Dom za odrasle osobe Lobor-grad posjetili su učenici koji po posebnom postupku stječu osnovnu glazbenu naobrazbu u Glazbenoj školi Varaždin s mentoricom profesoricom Josipom Hopek.
Za sve korisnike i radnike pripremili su poseban novogodišnji program ispunjen zvukovima harmonike i klavira. Od učenika nastupali su Erika Mikleušević, Ela Hruškar, Ela Šabarić, Dora Curiš, Karlo Vragotuk, Mislav Ćuk i Anamarija Rihtarić.

Udruga žena iz Lobora

23.12.2019.

Zahvaljujemo članicama Udruge žena iz Lobora koje su nas posjetile te uveselile korisnike druženjem i slatkim poklončićima!

Sretan Božić

Upaljena 4. adventska svijeća

22.12.2019.

Upalili smo i 4. adventsku svijeću koja se naziva i anđeoska svijeća te nam poručuje da jedni prema drugima budemo kao Anđeo: u razgovoru, susretima, podršci, uzajamnom pomaganju.
Otvorimo i očistimo naše srce, Božić nam je pred vratima. 😇