Odluka o posjetama

Posjete korisnicima dozvoljene su svakodnevno od 11 do 12, te od 16 do 17 sati, uz obaveznu prethodnu najavu na broj telefona 049/430-087. Detaljnije upute nalaze se u niže navedenoj Odluci.

 

Projekt „Podrška po mjeri korisnika“

15.07.2020.

Dom za odrasle osobe Lobor-grad jedan je od partnera na projektu Podrška po mjeri korisnika čiji nositelj je Dom Vila Maria iz Pule. Projekt se provodi u sklopu Poziva Europskog socijalnog fonda Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici - FAZA 1, a svrha je doprinijeti socijalnom uključivanju osoba s problemima mentalnog zdravlja kroz socijalne usluge koje se pružaju u domu korisnika. Članovi obitelji korisnika će također biti uključeni te će im se pružati podrška.

Projektom je planiran obuhvat 60 osoba s invaliditetom - s teškoćama mentalnog zdravlja, te 60 članova obitelji u Brodsko-posavskoj, Istarskoj, Požeško-slavonskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji. Ukupna vrijednost projekta je 1.490.356,62 kn.

Na području Krapinsko-zagorske županije predviđeno je pružanje usluge osnaživanja i savjetovanja, odnosno psihosocijalne podrške u obitelji za 15 osoba s problemima duševnog zdravlja te članove njihovih obitelji. 

Stručnjaci bi procjenjivali koju vrstu podrške osobe s invaliditetom i obitelji najviše trebaju te prilagođavali planove rada svakoj osobi, odnosno obitelji prema njihovim potrebama. Dolazak stručnjaka u domove korisnika dodatno ukazuje na spremnost da im se pomogne.  

Sudjelovanjem u ovom projektu Dom Lobor-grad nastavlja napore u razvoju usluga savjetovanja u zajednici za korisnike i za obitelji. Vrijednost projekta leži i u razmjeni iskustava, educiranju djelatnika, umrežavanju partnera iz različitih dijelova zemlje te što će se rezultati i stečena znanja nastaviti primjenjivati i dalje.

Posjeta ministrice prof.dr.sc. Vesne Bedeković Domu za odrasle osobe Lobor-grad i potpisivanje ugovora o financiranju projekta „MI u zajednici“

U petak, 05.06.2020. godine, Dom za odrasle osobe Lobor-grad posjetila je ministrica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prof.dr.sc. Vesna Bedeković sa suradnicima kako bi dala podršku projektu Doma: Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza - "MI u zajednici", čija svrha je provođenje procesa deinstitucionalizacije te razvoj mreže izvaninstitucijskih usluga i službi podrške u zajednici.

Ravnateljica Doma Darinka Sviben ministricu je upoznala s projektom vrijednim gotovo 15 milijuna kuna (14.977.339,53 kn), nakon čega je u Loboru održana svečanost potpisivanja i dodjele ugovora s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

Dom Lobor-grad dobio je bespovratna sredstva za  projekt „MI u zajednici“  kojim će se izgraditi i opremiti tri dvojna objekta na području općine Lobor te jedan objekt u gradu Zlataru. Time bi se omogućio izlazak iz institucijskih uvjeta za 44 korisnika Doma. Novoizgrađeni objekti u općini Lobor koristit će se za organizirano stanovanje, a objekt u gradu Zlataru za organizirano stanovanje, za pružanje usluga psihosocijalne podrške i boravka. U sklopu projekta kupit će se  jedno kombi vozilo s rampom i jedno osobno vozilo za pružanje usluga.

Cilj projekta je postepena deinstitucionalizacija te pružanje kvalitetnijih uvjeta za život korisnika koji su trenutno smješteni u kompleksu dvorca iz 17. stoljeća te zgradi iz 70-ih godina 20. stoljeća. Preseljenjem u stanove, odnosno kuće za organizirano stanovanje, korisnike će se poticati na osamostaljenje i preuzimanje inicijative u svakodnevnim obavezama, odnosno omogućiti će se kvalitetnija inkluzija u društvo.

Obavijest - posjete

Zahvala MDOMSP-u

04.06.2020.

Zahvaljujemo Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na osiguranju sredstava i nabavci 24 nova kreveta s elektropodizačima i 24 noćna ormarića koji će doprinijeti poboljšanju kvalitete života naših korisnika na stacionarnim odjelima.