Korisni linkovi

NASLOVNICA

Domoples u Puli

Sudjelovanje na međudomskom natjecanju u plesu. Ove godine domaćin je bio Doma za odrasle osobe Vila Maria.  Odlično se zabavili uz plesne korake i nastupom Alena Vitasovića.

NOVOSTI

07.12.2019.


Posjetili su nas članovi Hrvatske udruge medicinskih sestara - 43. put u 25 godina suradnje. Predvođeni predsjednicom Tanjom Lupieri svake nas godine obraduju prigodnim poklonima. Zahvaljujemo im na svakoj lijepoj riječi, osmijehu, gesti koje s radošću poklanjaju u ovo predblagdansko vrijeme.

Opširnije...

06.12.2019.

Učenici OŠ Franje Horvata Kiša iz Lobora su sa svojim mentoricama pripremili prigodan program te zajedno sa Svetim Nikolom obradovali naše korisnike. Sveti Nikola je zatim obišao Dom dijeleći poklone.

Zahvaljujemo OŠ Lobor na suradnji!

Opširnije...
03.12. Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Osmislili smo različite aktivnosti kako bismo se zabavili, ali i osvijestili na kakve teškoće nailaze osobe s nekim od invaliditeta. Sudionici radionica su se mogli okušati u aktivnosti crtanja i pisanja nedominantnom rukom, vožnji invalidskih kolica s preprekama, vođenju zavezanih očiju, prepoznavanju začina, igrama loptom te raznim društvenim igrama. Radionica je izazvala veliki interes korisnika [ ... ]

Opširnije...

01.12.2019.

Prigodnim tekstovima i duhovnim pjesmama obilježili smo ulazak u vrijeme Došašća paljenjem 1. adventske svijeće. Ona simbolizira NADU, a vrijeme Došašća je vrijeme iščekivanja, nade, budnosti i čežnje.

Opširnije...

29.11.2019.

Tradicionalno veselu atmosferu ususret Adventu priuštili su nam naši dragi gosti iz Udruge umirovljenika Sveti Ivan Zelina.

 

 

Opširnije...

28.11.2019.

Odličan rezultat - 1. mjesto - ostvarili su naši korisnici na 4. Međudomskom kvizu znanja održanom u Domu za odrasle osobe Bidružica.

 

Opširnije...

26. i 27.11.2019.

Sudjelovali smo na Prvenstvu Hrvatske u kuglanju na 9 čunjeva, klasičan način za osobe s intelektualnim teškoćama u Zaprešiću. Natjecanje je organiziralo športsko društvo Specijalni športovi "Luč" pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske. Imali smo dvoje natjecatelja, po jednog u muškoj i ženskoj kategoriji, koji su u svojim skupinama ostvarili odlične rezultate [ ... ]

Opširnije...
Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

18.11.2019.

"...iz krvi i bola niknut' će cvijeće
I nikada narod zaboravit' neće
Vukovar!"

U znak sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje zapaljeni su lampioni i održana je Sveta misa u našem Domu.

Opširnije...
Nastavnice iz Francuske u našem Domu...

Dana 15.studenog naš Dom posjetile su nastavnice srednje škole Lycee Roc Fleuri iz Ruffeca u Francuskoj.
Cilj posjete i obilaska Doma je upoznavanje s organizacijom i provedbom brige za starije osobe u Hrvatskoj. Obilazak je organiziran u sklopu Erasmus+ KA1 projekta čiji je nositelj srednja škola Lycee Roc Fleuri u suradnji sa srednjom školom Bedekovčina.

Opširnije...

14.11.2019.

Svjetski dan šećerne bolesti obilježili smo osvještavanjem o prevenciji nastanka bolesti te o podizanju kvalitete života pravilnom prehranom. Interaktivnu radionicu održala je dipl.med.sestra Antonija Miholić.

Opširnije...

Dana 12.11.2019. Hrvatsko društvo umirovljenih liječnika Hrvatskog liječničkog zbora u sklopu posjete Loboru - prošteništu Majke Božje Gorske i župnoj crkvi sv.Ane posjetili su i naš Dom.

Riječi dobrodošlice uputila im je naša ravnateljica gđa.Darinka Sviben. Obišli su prostore i odjele Doma te ih je naš socijalni radnik Dražen Čandrlić upoznao s prošlošću baroknog dvorca Keglević [ ... ]

Opširnije...
Sjećanje na preminule...

29.10.2019.

U znak sjećanja na preminule korisnike našeg Doma zapalili smo lampione te položili cvijeće na mjesnom groblju u Loboru.

Opširnije...
Plodovi jeseni

Kada stigne jesen

zamiriše kesten

s pepela i žara

kod starog kestenjara.

25.10.2019.

Opširnije...

Dom za odrasle osobe Lobor-grad uključio se u građansku inicijativu "Zasadi drvo, ne budi panj" sa ciljem da se zasadi što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjavanju svojih životnih sredina.
U dvorištu Doma za odrasle osobe Lobor-grad dva stabla breze zasadile su načelnica općine Lobor gđa.Ljubica Jembrih te predsjednica Upravnog vijeća gđa.Silvija Adanić.
Korisnicima i djelatnicima [ ... ]

Opširnije...

Dom za odrasle osobe Lobor-grad ove je godine prvi put sudjelovao na  6. po redu Ljetnim igrama Specijalne olimpijade Hrvatske koje su se održavale 5. i 6. listopada na Policijskoj akademiji  u Zagrebu. Svečanost otvorenja igara započela je utrkom „The Law Enfoecement Torch Run For Special Olimpics“ kojom su polaznici Policijske škole zajedno sa sportašima Specijalne olimpijade nosili [ ... ]

Opširnije...
Međunarodni dan starijih osoba

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba - 1.listopada - u našem Domu organizirane su aktivnosti u više dana.

U srijedu, 02.10.2019., održana je nogometna utakmica učenika Srednje medicinske škole Bedekovčina i naših korisnika te su održana natjecanja u drugim sportskim disciplinama poput pikada, skoka u dalj, stolnog tenisa i badmintona. Nakon natjecanja odmorili smo i počastili [ ... ]

Opširnije...
Izložbeni štand na Danima kajkavske riječi u Zlataru

27.09.2019.

Povodom 50. DANA KAJKAVSKE RIJEČI u Zlataru izložili smo vrijedne radove ruku naših korisnika na Sajmu tradicijskih i umjetničkih zanata.

Opširnije...
Nogometno prvenstvo u Domu Ljeskovica

26.09.2019.

Naši korisnici sudjelovali su na nogometnom prvenstvu domova za odrasle osobe u Domu Ljeskovica. Zabave i ugodnog druženja nije ponestajalo, zahvaljujemo domaćinima te čestitamo ovogodišnjim pobjednicima Centru za pružanje usluga u zajednici "Ja kao i ti" Osijek.

Opširnije...
Varaždinske barokne večeri u Svetištu MBG

23.09.2019.

Varaždinske Barokne večeri u Svetištu Majke Božje Gorske u Loboru.
Naši korisnici uživali su u opuštajućim notama baroknih skladbi uz stručnu pratnju radnih terapeutkinja.

Opširnije...

Svake godine od 16.-22.rujna u Europi se obilježava Europski tjedan mobilnosti koji stavlja naglasak na sigurno hodanje i vožnju biciklom.

Dom za odrasle osobe Lobor-grad organizirao je šetnju do obližnjeg jezera. U šetnji je sudjelovalo 60-ak osoba; pokretne osobe, osobe u invalidskim kolicima uz podršku učenika srednje medicinske škole Bedekovčina te njihove prof. Štefice Sukreški.

Šetnja [ ... ]

Opširnije...
STARIJE NOVOSTI