Dom za odrasle osobe Lobor-grad i ove godine obilježava Svjetski dan mentalnog zdravlja, koji će se održati u srijedu s početkom u 10 sati.

Iako je ovogodišnja tema vezana uz mentalno zdravlje mladih, mi stavljamo naglasak na mentalno zdravlje zaposlenika što se često zaboravlja. Pozvani su djelatnici domova za odrasle osobe, centara za socijalnu skrb, centara za rehabilitaciju, odgoj i obrazovanje  te osnovnih i srednjih škola. Kako je Dom otvoren za sve tipove suradnje s lokalnom zajednicom te institucijama koje djeluju oko nas, ove godine  na obilježavanju surađujemo s Obiteljskim centrom Krapinsko – zagorske županije.  Djelatnica  Centra održat će predavanje na temu “Zaštita mentalnog zdravlja djelatnika“.  Djelatnica Doma prisjetit će nas   kako prepoznati  znakove  anksioznosti  te  primjenu tehnika za prevladavanje istih.

Nakon službenog dijela u suradnji s Gljivarskim društvom “Medenka“ iz Zlatara, održat će se edukacija svih prisutnih, o vrstama gljiva u našem podneblju te se pripremiti gljivarski kotlić.