U Domu za odrasle osobe Lobor-grad održan 18. Domosong

06.09.2019.

U petak, 06.09.2019. godine u Domu za odrasle osobe Lobor-grad održano je natjecanje u pjevanju i sviranju korisnika domova za odrasle osobe - Domosong. To je manifestacija koja se održava svake godine u domu iz kojeg dolaze prošlogodišnji pobjednici, a prilika je da korisnici domova pokažu svoje glazbene talente te se predstave izvedbama koje su marljivo uvježbavali uz podršku stručnih radnika.

Na Domosongu su sudjelovali predstavnici 15 domova za odrasle osobe iz cijele zemlje, od Dalmacije i Istre do Slavonije. Samo događanje otvorio je prošlogodišnji pobjednik, a zatim su nastupile dvije gošće, učenice Glazbene škole Varaždin koje stječu naobrazbu po posebnom programu, pod mentorstvom prof. Josipe Hopek.

Na kraju natjecateljskog dijela programa sve prisutne uveselila je dramska sekcija KUD-a Lobor s predstavom „Princeza Louise u Loboru“.

Pobjednici su predstavnici Doma za odrasle osobe Borova koji su svojom izvedbom pjesme „Kad procvatu u proljeće jabuke“ oduševili stručni žiri pod vodstvom prof. Hopek, a čiji su članovi bili Jelena Sviben, muzikologinja, Nikola Šrajbek, student Muzičke akademije, Matija Mažuranić, djelatnik Doma za odrasle osobe Bidružica te Dražen Čandrlić, dipl.soc. radnik Doma Lobor-grad.

Domom su odzvanjali krasni glasovi, a to je ujedno bila prilika da se svi prisutni provesele uz pjesmu i ples.