Korisni linkovi

NASLOVNICA

Sportski susreti u Bidružici

17.09.2019.

U Domu za odrasle osobe Bidružica organizirani su sportski susreti. Naši korisnici postigli su odlične rezultate u raznim sportskim disciplinama poput pikada, bacanja lopte u koš, stolnog tenisa, štafete te sportskog kviza. Zahvala domaćinima!

NOVOSTI

03.12. Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Osmislili smo različite aktivnosti kako bismo se zabavili, ali i osvijestili na kakve teškoće nailaze osobe s nekim od invaliditeta. Sudionici radionica su se mogli okušati u aktivnosti crtanja i pisanja nedominantnom rukom, vožnji invalidskih kolica s preprekama, vođenju zavezanih očiju, prepoznavanju začina, igrama loptom te raznim društvenim igrama. Radionica je izazvala veliki interes korisnika [ ... ]

Opširnije...

01.12.2019.

Prigodnim tekstovima i duhovnim pjesmama obilježili smo ulazak u vrijeme Došašća paljenjem 1. adventske svijeće. Ona simbolizira NADU, a vrijeme Došašća je vrijeme iščekivanja, nade, budnosti i čežnje.

Opširnije...

29.11.2019.

Tradicionalno veselu atmosferu ususret Adventu priuštili su nam naši dragi gosti iz Udruge umirovljenika Sveti Ivan Zelina.

 

 

Opširnije...

28.11.2019.

Odličan rezultat - 1. mjesto - ostvarili su naši korisnici na 4. Međudomskom kvizu znanja održanom u Domu za odrasle osobe Bidružica.

 

Opširnije...

26. i 27.11.2019.

Sudjelovali smo na Prvenstvu Hrvatske u kuglanju na 9 čunjeva, klasičan način za osobe s intelektualnim teškoćama u Zaprešiću. Natjecanje je organiziralo športsko društvo Specijalni športovi "Luč" pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske. Imali smo dvoje natjecatelja, po jednog u muškoj i ženskoj kategoriji, koji su u svojim skupinama ostvarili odlične rezultate [ ... ]

Opširnije...
Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

18.11.2019.

"...iz krvi i bola niknut' će cvijeće
I nikada narod zaboravit' neće
Vukovar!"

U znak sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje zapaljeni su lampioni i održana je Sveta misa u našem Domu.

Opširnije...
Nastavnice iz Francuske u našem Domu...

Dana 15.studenog naš Dom posjetile su nastavnice srednje škole Lycee Roc Fleuri iz Ruffeca u Francuskoj.
Cilj posjete i obilaska Doma je upoznavanje s organizacijom i provedbom brige za starije osobe u Hrvatskoj. Obilazak je organiziran u sklopu Erasmus+ KA1 projekta čiji je nositelj srednja škola Lycee Roc Fleuri u suradnji sa srednjom školom Bedekovčina.

Opširnije...

14.11.2019.

Svjetski dan šećerne bolesti obilježili smo osvještavanjem o prevenciji nastanka bolesti te o podizanju kvalitete života pravilnom prehranom. Interaktivnu radionicu održala je dipl.med.sestra Antonija Miholić.

Opširnije...

Dana 12.11.2019. Hrvatsko društvo umirovljenih liječnika Hrvatskog liječničkog zbora u sklopu posjete Loboru - prošteništu Majke Božje Gorske i župnoj crkvi sv.Ane posjetili su i naš Dom.

Riječi dobrodošlice uputila im je naša ravnateljica gđa.Darinka Sviben. Obišli su prostore i odjele Doma te ih je naš socijalni radnik Dražen Čandrlić upoznao s prošlošću baroknog dvorca Keglević [ ... ]

Opširnije...
Sjećanje na preminule...

29.10.2019.

U znak sjećanja na preminule korisnike našeg Doma zapalili smo lampione te položili cvijeće na mjesnom groblju u Loboru.

Opširnije...
Plodovi jeseni

Kada stigne jesen

zamiriše kesten

s pepela i žara

kod starog kestenjara.

25.10.2019.

Opširnije...

Dom za odrasle osobe Lobor-grad uključio se u građansku inicijativu "Zasadi drvo, ne budi panj" sa ciljem da se zasadi što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjavanju svojih životnih sredina.
U dvorištu Doma za odrasle osobe Lobor-grad dva stabla breze zasadile su načelnica općine Lobor gđa.Ljubica Jembrih te predsjednica Upravnog vijeća gđa.Silvija Adanić.
Korisnicima i djelatnicima [ ... ]

Opširnije...

Dom za odrasle osobe Lobor-grad ove je godine prvi put sudjelovao na  6. po redu Ljetnim igrama Specijalne olimpijade Hrvatske koje su se održavale 5. i 6. listopada na Policijskoj akademiji  u Zagrebu. Svečanost otvorenja igara započela je utrkom „The Law Enfoecement Torch Run For Special Olimpics“ kojom su polaznici Policijske škole zajedno sa sportašima Specijalne olimpijade nosili [ ... ]

Opširnije...
Međunarodni dan starijih osoba

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba - 1.listopada - u našem Domu organizirane su aktivnosti u više dana.

U srijedu, 02.10.2019., održana je nogometna utakmica učenika Srednje medicinske škole Bedekovčina i naših korisnika te su održana natjecanja u drugim sportskim disciplinama poput pikada, skoka u dalj, stolnog tenisa i badmintona. Nakon natjecanja odmorili smo i počastili [ ... ]

Opširnije...
Izložbeni štand na Danima kajkavske riječi u Zlataru

27.09.2019.

Povodom 50. DANA KAJKAVSKE RIJEČI u Zlataru izložili smo vrijedne radove ruku naših korisnika na Sajmu tradicijskih i umjetničkih zanata.

Opširnije...
Nogometno prvenstvo u Domu Ljeskovica

26.09.2019.

Naši korisnici sudjelovali su na nogometnom prvenstvu domova za odrasle osobe u Domu Ljeskovica. Zabave i ugodnog druženja nije ponestajalo, zahvaljujemo domaćinima te čestitamo ovogodišnjim pobjednicima Centru za pružanje usluga u zajednici "Ja kao i ti" Osijek.

Opširnije...
Varaždinske barokne večeri u Svetištu MBG

23.09.2019.

Varaždinske Barokne večeri u Svetištu Majke Božje Gorske u Loboru.
Naši korisnici uživali su u opuštajućim notama baroknih skladbi uz stručnu pratnju radnih terapeutkinja.

Opširnije...

Svake godine od 16.-22.rujna u Europi se obilježava Europski tjedan mobilnosti koji stavlja naglasak na sigurno hodanje i vožnju biciklom.

Dom za odrasle osobe Lobor-grad organizirao je šetnju do obližnjeg jezera. U šetnji je sudjelovalo 60-ak osoba; pokretne osobe, osobe u invalidskim kolicima uz podršku učenika srednje medicinske škole Bedekovčina te njihove prof. Štefice Sukreški.

Šetnja [ ... ]

Opširnije...
Sportski susreti u Bidružici

17.09.2019.

U Domu za odrasle osobe Bidružica organizirani su sportski susreti. Naši korisnici postigli su odlične rezultate u raznim sportskim disciplinama poput pikada, bacanja lopte u koš, stolnog tenisa, štafete te sportskog kviza. Zahvala domaćinima!

Opširnije...
Posjeta ministrice Vesne Bedeković

13.09.2019.

Tijekom radnog posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković, posjetila je Dom za odrasle osobe Lobor-grad. Ministrica se najprije susrela sa zaposlenicima Doma, a zatim ju je ravnateljica, Darinka Sviben, dipl. soc. radnica, povela u obilazak. Ministrici je predstavljen rad doma, a izloženi su [ ... ]

Opširnije...
STARIJE NOVOSTI