Dom Lobor-grad na ljetnim igrama Specijalne olimpijade Hrvatske

Dom za odrasle osobe Lobor-grad ove je godine prvi put sudjelovao na  6. po redu Ljetnim igrama Specijalne olimpijade Hrvatske koje su se održavale 5. i 6. listopada na Policijskoj akademiji  u Zagrebu. Svečanost otvorenja igara započela je utrkom „The Law Enfoecement Torch Run For Special Olimpics“ kojom su polaznici Policijske škole zajedno sa sportašima Specijalne olimpijade nosili olimpijski plamen – znak potpore i partnerstva.

Igre je u ime načelnika Policijske akademije otvorila njegova pomoćnica za međunarodnu i međuinstitucionalnu suradnju Mirjana Abramović koja je istaknula ponos Policijske akademije što može ugostiti sjajne sportaše Specijalne olimpijade i zahvalila svima što ulažu veliki trud u promicanje sportskih aktivnosti osoba s invaliditetom.

Hrvatsku himnu otpjevao je sportaš i olimpijski natjecatelj iz Međimurja Tomislav Trupković, nakon čega je, u ime svih sportaša, prisegu položila natjecateljica Jagoda Kelam.

Voditeljica Policijske škole „Josip Jović“ Renata Odeljan je istaknula kako se polaznici Policijske škole rado uključuju u organizaciju sportskih aktivnosti Specijalne olimpijade, usvajajući pritom vrijednosti empatije i senzibiliteta prema osobama s invaliditetom.

Na 6. ljetnim igrama sudjelovalo je 20 ekipa iz cijele Hrvatske, a svečanost proglašenja ostvarenih rezultata i uručenja medalja održana je u nedjelju 6. listopada.

Natjecanje se održalo u pikadu, združenom pikadu, floorballu i atletici, koja obuhvaća discipline skok udalj s mjesta i bacanje loptice u cilj.

Natjecateljska ekipa Doma Lobor-grad  imala je tri natjecatelja. Natjecali su se u tri sporta; pikado, skok u dalj s mjesta i  bacanje loptica u cilj.

Ostvarili  su izvrsne rezultate. Osvojeno drugo mjesto u pikadu; četvrto mjesto u bacanju loptica u cilj te peto mjesto u skoku u dalj u svojim skupinama.

Naši natjecatelji bili su izuzetno zadovoljni  i ponosni svojim dostignućima.

Svi natjecatelji dobar su  primjer  srca ispunjenog hrabrošću i ustrajnošću u postizanju cilja i dobrog rezultata te svojim sudjelovanjem  šire svijest o potrebi prihvaćanja i poštivanja osoba s invaliditetom  kao ravnopravnih članova društva.