Korisni linkovi

NASLOVNICA

Svjetski dan mentalnog zdravlja u našem Domu

Svjetski dan mentalnog zdravlja Dom za odrasle osobe Lobor-grad obilježio je 11. listopada. U suradnji sa Gljivarskim društvom „Medenka „ iz Zlatara u dvorištu Doma organizirano je nekoliko aktivnosti. Članovi društva postavili su izložbeni stol s brojnim gljivama te pripremili edukaciju o vrstama gljiva koje se mogu naći u našim šumama. Također su pripremali gljivarski kotlić za domaćine i goste.
U mirisima i okusima uživali su brojni gosti među kojima su bili načelnica općine Lobor, ravnatelji osnovnih škola iz Lobora i Mača, djeca, stručni radnici sa voditeljicom Udruge za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom Sveta Ana i patronažna sestra iz Lobora.

Posjetili su nas ravnatelji sa suradnicima i korisnicima iz Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda, iz Domova za odrasle osobe Bidružica, Šestinski dol- podružnica Mirkovec i Jalžabet.
Ugodnom druženju pridružili su se i ravnateljica CZSS Zlatar Bistrica sa suradnicama, članica Upravnog vijeća Doma Jelena Pečarić, predsjednik Udruženja obrtnika Zlatar, predsjednica Ceha frizera sa članicama te predsjednik Gljivarskog društva „Medenka".

Ove godine poseban naglasak je stavljen na očuvanje mentalnog zdravlja na radnom mjestu. Sukladno tome organizirano je predavanje sa temom „Stres na poslu“ koje je održala Nataša Klarić, prof. rehabilitator, djelatnica Doma. Tako su prisutni gosti dobili informacije i savjete kako mogu ojačati osobne resurse za nošenje sa svakodnevnim izazovima i stresorima, kako onima na radnom mjestu tako i općenito u svakodnevnom životu.

Tom prigodom dovršeno je uređenje sale za sastanke u kojoj su sudjelovali djelatnici i radna terapija Doma gdje su izloženi radovi korisnika. Za sve korisnike bio je organiziran veliki ples.
Ravnateljica Doma Darinka Sviben napomenula je važnost podizanja svijesti o problemima mentalnog zdravlja te važnost svakog pojedinca u njegovu očuvanju. Zahvalila se svim gostima na odazivu.
Nakon svih navedenih aktivnosti slijedilo je druženje uz gljivarski gulaš te ostale slastice.

Fotogalerija:

NOVOSTI

Svjetski dan ljubičaste vrpce

 

26.ožujka 2019.g. održana  edukativnom radionicom na temu epilepsije.

Svjetski dan ljubičaste vrpce svake se godine obilježava se 26. ožujka u cijelom svijetu, a proglašen je najutjecajnijim međunarodnim danom koji ima za cilj podići svijest o epilepsiji.

Opširnije...
Sadnja lipa

Vrijedne ruke naših djelatnika posadile su 4 lipe, koje će svojim izgledom i ugodnim mirisom krasiti naše dvorište.

Mjesec lipanj ime je dobio po lipi koja je upravo tada najljepša i najmirisnija, ukrašena tisućama toliko nam korisnih cvjetova. 

1.4.2019.

Opširnije...

 

Petak,29.03.2019.
Naši korisnici su čitanjem i molitvom sudjelovali na pobožnosti križnog puta u Župnoj crkvi Sv.Ane u Loboru.

Opširnije...
Radionica

29.03.2019.
Uskrsna radionica - u izradi uskrsnih ukrasa, pisanica, cvijeća koje će uljepšavati naš Dom, pridružili su se učenici iz srednje medicinske škole Bedekovčina-smjer med. sestra/tehničar opće njege.

Opširnije...
Šetnja

 

28.03.2019.
Naši korisnici uživali su u šetnji sa fizioterapeutima i učenicima iz srednje medicinske škole Bedekovčina. Radosni osmijeh, ispunjeno srce i vedri duh ispunili su sve šetače.

Opširnije...
Predavanje

28.03.2019.
U našem Domu održano je predavanje bacc.med.techn. Barbare Sokolić na temu: " Palijativna skrb".

Predavanje bodovano od strane HKMS.

Opširnije...
Pečenje kolača

Radionica pečenja kolača održana je na ženskom odjelu gdje su marljive ruke naših korisnica i radnica pripremile pitu od jabuka te su se svi zajedno počastili.

28.3.2019.

Opširnije...
Izližba keramike

22.03.2019.
U galeriji grada Krapine bila je predstavljena izložba keramičkih radova polaznika radionica keramike u okviru projekta "Ok! Otkrijmo kreativnost" Umjetnost i kultura 54+
Među izloženim radovima bili su i radovi rađeni u Domu za odrasle osobe Lobor-grad.

Opširnije...
Sport u Domu Bidružica

21.03.2019.
Naši korisnici sudjelovali su na regionalnom turniru u društvenim i sportskim igrama u Domu za odrasle osobe Bidružica.

Opširnije...
Predavanje

 

Med. tehničar Darko Božić održao je našim korisnicima predavanje na temu: "Spolno prenosive bolesti". Korisnicima su podijeljeni prigodni pokloni.

Opširnije...
Hodočašće

19.3.2019.
Župljani župe sv. Ane iz Lobora zajedno sa korisnicima i radnicima Doma Lobor-grad hodočastili su Sv. Josipu u Karlovac.

Opširnije...
Međunarodni dan socijalnog rada

 

Međunarodni Dan socijalnog rada obilježio  se u Domu Lobor-grad 20.03.2019.g. otvorenim vratima ustanove.

Dipl.socijalna radnica Dijana Fijačko održala je predavanje na temu "Individualni pristup-socijalni pristup". U goste nam je došao   g.Matija Mikulčić predsjednik udruge Sv. Ana. Predstavio je udrugu koja je ovogodišnji dobitnik Plakete za doprinos i afirmaciju profesije socijalnog [ ... ]

Opširnije...
Koncert

16.03.2019.
Naši korisnici uživali su na koncertu Halida Bešlića u Areni Varaždin, uz stručnu pratnju radnih terapeuta.

Opširnije...
Boravak u prirodi

Šetnja, Brain gym-metoda učenja pomoću pokreta i vježbi za mozak, ugodno druženje, zdrava prehrana i vježbanje u prirodi obilježili su današnji dan, kao posljednji dan obilježavanja Tjedna mozga.

15.3.2019.

Opširnije...
Vježbanje ...

 Nastavak obilježavanja Tjedna  mozga kroz  vježbe koordinacije i ravnoteže u kojima su aktivni sudionici bili naši korisnici te učenici SŠ Bedekivčina, smjer fizioterapeutski tehničar.

Zabavili smo se i uz igre riječima, premetaljke, slaganje rečenica i razne druge.

14.3.2019.

Opširnije...
Pamćenje i učenje

13.03.2019.
Kroz prezentaciju na temu "Učenje i pamćenje" koju je pripremila Marina Galinec prof. psih., naši korisnici vježbali su kognitivne vještine kroz vježbe pamćenja, prisjećanja,mozgalice,mnemotehnike...

Opširnije...
Tjedan mozga

TJEDAN MOZGA (11.03.2019.- 17.03.2019.)
Povodom obilježanja Tjedna mozga  organizirane su i provedena mnoge radionice, igrale se društvene igre, bojale se bojanke za odrasle iprovodile se  kognitivne vježbe.

Opširnije...
Sportski susreti  Dom Jalžabet

12.03.2019. Međudomski sportski susreti održani u Domu za odrasle osobe Jalžabet.
Naši korisnici sudjelovali su u raznim društvenim igrama,osvojeno je 3.mjesto u bacanju alke.

Opširnije...
Sadnja cvijeća

Uljepšavanje i uređivanje našeg dvorišta.

11.03.2019.

Opširnije...
Dan žena

Povodom obilježavanja Dana žena počastili smo se sa cvijećem,kavom,sokovima i tortom, uz prezentaciju o poznatim i uspješnim ženama.

Opširnije...
STARIJE NOVOSTI