Korisni linkovi

NASLOVNICA

Svjetski dan mentalnog zdravlja u našem Domu

Svjetski dan mentalnog zdravlja Dom za odrasle osobe Lobor-grad obilježio je 11. listopada. U suradnji sa Gljivarskim društvom „Medenka „ iz Zlatara u dvorištu Doma organizirano je nekoliko aktivnosti. Članovi društva postavili su izložbeni stol s brojnim gljivama te pripremili edukaciju o vrstama gljiva koje se mogu naći u našim šumama. Također su pripremali gljivarski kotlić za domaćine i goste.
U mirisima i okusima uživali su brojni gosti među kojima su bili načelnica općine Lobor, ravnatelji osnovnih škola iz Lobora i Mača, djeca, stručni radnici sa voditeljicom Udruge za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom Sveta Ana i patronažna sestra iz Lobora.

Posjetili su nas ravnatelji sa suradnicima i korisnicima iz Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda, iz Domova za odrasle osobe Bidružica, Šestinski dol- podružnica Mirkovec i Jalžabet.
Ugodnom druženju pridružili su se i ravnateljica CZSS Zlatar Bistrica sa suradnicama, članica Upravnog vijeća Doma Jelena Pečarić, predsjednik Udruženja obrtnika Zlatar, predsjednica Ceha frizera sa članicama te predsjednik Gljivarskog društva „Medenka".

Ove godine poseban naglasak je stavljen na očuvanje mentalnog zdravlja na radnom mjestu. Sukladno tome organizirano je predavanje sa temom „Stres na poslu“ koje je održala Nataša Klarić, prof. rehabilitator, djelatnica Doma. Tako su prisutni gosti dobili informacije i savjete kako mogu ojačati osobne resurse za nošenje sa svakodnevnim izazovima i stresorima, kako onima na radnom mjestu tako i općenito u svakodnevnom životu.

Tom prigodom dovršeno je uređenje sale za sastanke u kojoj su sudjelovali djelatnici i radna terapija Doma gdje su izloženi radovi korisnika. Za sve korisnike bio je organiziran veliki ples.
Ravnateljica Doma Darinka Sviben napomenula je važnost podizanja svijesti o problemima mentalnog zdravlja te važnost svakog pojedinca u njegovu očuvanju. Zahvalila se svim gostima na odazivu.
Nakon svih navedenih aktivnosti slijedilo je druženje uz gljivarski gulaš te ostale slastice.

Fotogalerija:

NOVOSTI

10.07.2019.

Dan žalosti u Domu povodom tragičnog događaja u CZSS Đakovo. Na ovaj način odajemo počast preminuloj kolegici socijalnoj radnici.

Opširnije...

Zahvala Gradu Zagrebu - Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom na donaciji koja je utrošena na krečenje spavaonica na ženskom stacionarnom odjelu.

09.07.2019.

Opširnije...

05.07.2019.

Prikupili smo 7,70 kg plastičnih čepova te na taj način dali svoj mali doprinos u nabavci skupocjenih lijekova za djecu oboljelu od leukemije i limfoma.

Opširnije...
Održano Prvo hodočašće osoba s invaliditetom u Svetište Majke Božje Gorske

 16.06.2019.

U nedjelju je u Svetištu Majke Božje Gorske održano Prvo hodočašće osoba s invaliditetom (OSI). Hodočašću su se odazvale brojne ustanove i udruge koje brinu o OSI. Svetu misu je predvodio vlč. Dragutin Goričanec, voditelj Udruge Job koja brine o OSI, beskućnicima i ostalim ranjivim skupinama, a koncelebrirali su loborski župnik, vlč. Tomica Božiček i vlč. Stipa Benko. [ ... ]

Opširnije...
Prvo hodočašće osoba s invaliditetom Majci Božjoj Gorskoj

Dom za odrasle osobe Lobor-grad, na inicijativu ravnateljice Darinke Sviben, dipl.soc.radnice, sudjeluje u organizaciji Prvog hodočašća osoba s invaliditetom u lokalnom svetištu Majke Božje Gorske. Očekuje se dolazak predstavnika i korisnika udruga za osobe s invaliditetom i domova za odrasle osobe iz cijele R. Hrvatske. Suorganizatori su, osim Doma Lobor-grad, Općina Lobor, Župa Sv. Ana [ ... ]

Opširnije...

08.06.2019

Obitelj, prijatelji i susjedi došli su kako bi sa svojim bližnjima proveli Dan obitelji u Domu. Nakon svete mise koju je predvodio loborski župnik, vlč. Tomica Božiček, organizirana je priredba u kojoj su korisnici pokazali svoje talente, prezentirano je što se sve u Domu događalo od prošlogodišnjeg Dana obitelji i izloženi su radovi domskih vezilja. Bilo je i dobre hrane i [ ... ]

Opširnije...

05.06.2019.

Radnici i korisnici Doma zahvaljuju gospođama Vesni Cvetko, Gordani Kuharić i  Višnji Loparić, predsjednici Ceha frizera Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, što su u srijedu izdvojile svoje vrijeme i pomogle urediti frizure naših korisnika. Zanimanje je bilo veliko i svi su zadovoljni izlazili iz salona. 

 

Opširnije...

Sudjelovanje naših korisnika na sportskim susretima u Domu za odrasle osobe Nuštar.

04.06.2019.

Opširnije...

 

 

Druženje uz igre na otvorenom u organizaciji naših fizioterapeuta.

03.06.2019.

Opširnije...
Posjeta Zavodu Hrastovec

31.05.2019.
Naši djelatnici posjetili su Zavod za socijalno-varstvenu zaštitu Hrastovec te razmijenili iskustva s kolegama iz Slovenije.

Opširnije...

Kreativna radionica i druženje s članovima i djelatnicima udruge "Sveta Ana" iz Lobora.

29.05.2019.

Opširnije...
Bingo

Ugodno druženje i zabava korisnika uz igru "Bingo".

24.05.2019.

Opširnije...

24.05.2019.

Korisnici u pratnji fizioterapeuta prisustvovali su sportskim igrama "Moj prijatelj i ja" u organizaciji OŠ Franje Horvata Kiša Lobor.

Opširnije...

Na F=M koji je održan na Trgu bana Jelačića ove godine po prvi puta sudjelovao je i naš Dom. Uz podršku stručnih radnika predstavio nas je Dejan Miler s pjesmom Johnny Cash-a "Hurt".

Opširnije...

17.05.2019. 
Naši korisnici zajedno s radnim terapeutom i učenicima iz Srednje medicinske škole Bedekovčina posjetili su Udrugu Sveta Ana povodom Dana otvorenih vrata te su se aktivno uključili u likovne radionice.

Opširnije...

14.05.2019.

Naši korisnici sudjelovali su na 21. Međudomskom turniru u Belotu u Domu za starije osobe Peščenica te ostvarili odličan rezultat.

Opširnije...

12.05.2019.

Medicinske sestre i tehničari našeg Doma obilježili su svoj dan mjerenjem GUK-a i krvnog tlaka svima zainteresiranima. 
Prezentacijom sestre Katarine "Uniforme medicinskih sestara kroz povijest" svi zajedno prisjetili smo se vremena koja su iza nas.
Toplim riječima prisutne je pozdravila ravnateljica Doma ,gđa. Darinka Sviben, dipl.soc.radnica, te su u znak zahvale podijeljene ruže [ ... ]

Opširnije...

10.05.2019.
Naši korisnici u pratnji radne terapeutkinje Jasne Stubičan prisustvovali su i ugodno se družili na 4. Bedeks susretima "KAK SU ŽIVELI NAŠI ZAGORCI" koje je organizirao Odgojni dom Bedekovčina.

Opširnije...
Domoples 2019.

08.05.2019.

Naši korisnici sudjelovali su na Međudomskom natjecanju u plesu - Domoplesu koje je bilo održano u Domu za odrasle osobe Orehovica.

Opširnije...
STARIJE NOVOSTI