Korisni linkovi

NASLOVNICA

Svjetski dan mentalnog zdravlja u našem Domu

Svjetski dan mentalnog zdravlja Dom za odrasle osobe Lobor-grad obilježio je 11. listopada. U suradnji sa Gljivarskim društvom „Medenka „ iz Zlatara u dvorištu Doma organizirano je nekoliko aktivnosti. Članovi društva postavili su izložbeni stol s brojnim gljivama te pripremili edukaciju o vrstama gljiva koje se mogu naći u našim šumama. Također su pripremali gljivarski kotlić za domaćine i goste.
U mirisima i okusima uživali su brojni gosti među kojima su bili načelnica općine Lobor, ravnatelji osnovnih škola iz Lobora i Mača, djeca, stručni radnici sa voditeljicom Udruge za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom Sveta Ana i patronažna sestra iz Lobora.

Posjetili su nas ravnatelji sa suradnicima i korisnicima iz Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda, iz Domova za odrasle osobe Bidružica, Šestinski dol- podružnica Mirkovec i Jalžabet.
Ugodnom druženju pridružili su se i ravnateljica CZSS Zlatar Bistrica sa suradnicama, članica Upravnog vijeća Doma Jelena Pečarić, predsjednik Udruženja obrtnika Zlatar, predsjednica Ceha frizera sa članicama te predsjednik Gljivarskog društva „Medenka".

Ove godine poseban naglasak je stavljen na očuvanje mentalnog zdravlja na radnom mjestu. Sukladno tome organizirano je predavanje sa temom „Stres na poslu“ koje je održala Nataša Klarić, prof. rehabilitator, djelatnica Doma. Tako su prisutni gosti dobili informacije i savjete kako mogu ojačati osobne resurse za nošenje sa svakodnevnim izazovima i stresorima, kako onima na radnom mjestu tako i općenito u svakodnevnom životu.

Tom prigodom dovršeno je uređenje sale za sastanke u kojoj su sudjelovali djelatnici i radna terapija Doma gdje su izloženi radovi korisnika. Za sve korisnike bio je organiziran veliki ples.
Ravnateljica Doma Darinka Sviben napomenula je važnost podizanja svijesti o problemima mentalnog zdravlja te važnost svakog pojedinca u njegovu očuvanju. Zahvalila se svim gostima na odazivu.
Nakon svih navedenih aktivnosti slijedilo je druženje uz gljivarski gulaš te ostale slastice.

Fotogalerija:

NOVOSTI

Noć muzeja

Svi putevi vode u Lobor dvorac obitelji Keglević.

Opširnije...
Hodočašće sv. Filomeni

26.01.2019.

Hodočašću sv. Filomeni u Molve, zaštitnici mladih, djece, dojenčadi, mladih roditelja i svećenika pridružili su se korisnici i djelatnici Doma Lobor-grad.

Opširnije...

Dvorac obitelji Keglević po prvi puta otvara vrata posjetiteljima

Noć muzeja u dvorcu obitelji Keglević organizira Općina Lobor u suradnji s Domom za odrasle osobe Lobor – grad.

Tema ovogodišnje noći muzeji su Muzeji - Inovacije i digitalna budućnost. Od 18 sati počinje otvorenje Noći muzeja uz pucanje kubura Viteškog društva Svetog Križa kod Plavog doma u Markušbrijegu. Od 18.10 [ ... ]

Opširnije...
Blagoslov Doma

18.01.2019. - Blagoslov Doma, korisnika i djelatnika
Blagoslov je čin u kojem se moli i zaziva Božji blagoslov na naše korisnike i djelatnike, kako bi živjeli i svjedočili svoju vjeru.

Opširnije...
Novi kreveti

Zahvaljujemo Ministarstvu za demografiju,obitelj,mlade i socijalnu politiku na osiguranju sredstava i nabavci 33 nova kreveta sa elektropodizačima koji ce našim korisnicima na ženskom bolesničkom odjelu poboljšati kvalitetu života, a radnicima obavljanje poslova njege.

Opširnije...
Nova vozila za  uslugu pomoći u kući

Dom za odrasle osobe Lobor-grad dobio je dva nova vozila koja će se koristiti u svrhu provođenja usluge pomoći u kući.

Riječ je o dva vozila Volkswagen Caddy 2.0 TDI koja su dobivena od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Usluga pomoć u kući obuhvaća organiziranje prehrane (priprema ili nabava i dostava gotovih obroka u kuću); obavljanje kućnih poslova (dostava [ ... ]

Opširnije...
Božićna priredba

Recitacije naših korisnika i originalna prezentacija učenika SŠ Bedekovčina.
Puno hvala svim vrijednim rukama, učenicima i profesorima SŠ Bedekovcina na predivnim čestitkama, druženju, smijehu i kolačima.
Zahvaljujemo se također na darovima za našu radnu terapiju te za fizioterapiju (društvene igre, rastezljive trake za vježbanje, štoperica..).
19.12.2018

Opširnije...
Božić u Lobor-gradu

U nedjelju 23.12.2018. godine u Domu za odrasle osobe Lobor-grad bilo je posebno veselo i svečano. U goste su nam, već tradicionalno, stigli članovi Kulturno umjetničkog društva Lobor, članovi tamburaškog orkestra Viteškog društva Svetog križa “Črni Tomaši“ te članovi obitelji naših korisnika. KUD Lobor i tamburaški orkestar pripremili su nam koncert s tradicionalnim pjesmama.  [ ... ]

Opširnije...
Božićno koncert KUD- a Lobor

Uživanje u izvedbama tradicionalnih božićnih pjesama.

16.12.2018.

Opširnije...
Hrvatska udruga medicinskih sestara

Danas je u našem Domu bio poseban dan.
Posebnim su ga učinile članice Hrvatske udruge medicinskih sestara koje nas posjećuju svake godine.
Od srca im zahvaljujemo što nam poklanjaju svoje dragocjeno vrijeme, tople riječi i geste. Također zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji prikupljanja pokona za naše korisnike.
H V A L A !!!

Opširnije...
Advent - Zagreb i Marija Bistrica

Na Adventu u Zagrebu i Mariji Bistrici uživalo je 40- tak korisnika uz pratnju.

14.12.2018.

Opširnije...
Sveta Lucija

Božićna pšenica tradicionalno se sije na Dan svete Lucije, 13. prosinca, te simbolizira plodnu nadolazeću godinu i novi život.

Druženje i rad korisnika, djelatnika te učenika SŠ Bedekovčina
13.12.2018.

Opširnije...
Udruga žena iz Marije Bistrice

Udruga žena iz Marije Bistrice
Posjeta, druženje i podjela poklona...
Puno im hvala!!!
11.12.2018.

Opširnije...
Gošće iz Virja i Lobora

Zahvala gošćama iz Virja i Lobora na dolasku u naš Dom. Posebno im zahvaljujemo na druženju, razgovoru i uređivanju naših korisnika.
10.12.2018.

Opširnije...
Edukacija za djelatnike

Koliko god ljudi biste upitali da vam opišu kako se osjećaju kada su pod stresom, toliko biste različitih odgovora dobili, jer svatko stres doživljava drugačije.

Edukcija na temu "Stres na poslu "za naše djelatnike održala je djelatnica Obiteljskog centra KZŽ.

7.12.2018.

Opširnije...
Druga adventska svijeća

Upaljena druga svijećica...
Zahvala volonterki iz Lobora
9.12.2018.

 

Opširnije...
Advent u Krapini

 

Advent u Krapini

Odlazak na kazališnu predstavu Umišljeni bolesnik u izvedbi glumaca Gradskog dramskog kazališta Gavella.

7.12.2018.

Opširnije...

Sveti Nikola svijetom hoda...

Tako je stigao i u naš Domu...

Zahvala  učenicima, učiteljima te ravnatelju OŠ Franje Horvata Kiša na priredbi i dijeljenju poklona svakom korisniku

6.12.2018.

Opširnije...
Advent u našem Domu

Aktivnosti kroz mjesec prosinac

Opširnije...

 

Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u našem Domu kroz druženje, glazbu i čašćenje.

 Međunarodni dan osoba s invaliditetom u svijeti obilježava se 3.12.  a u fokusu je osnaživanje osoba s invaliditetom i osiguranje inkluzivnosti i jednakosti.

Ujedinjeni narodi su 3. prosinca proglasili Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, a Komisija za ljudska prava je, u rezoluciji [ ... ]

Opširnije...
STARIJE NOVOSTI