NOVOSTI

Dana 15. siječnja 2020. godine, na Dan žalosti u Krapinsko-zagorskoj županiji, Dom za odrasle osobe Lobor-grad posjetili su Emil Gradečak, gradonačelnik grada Oroslavja i Josip Horvat, zamjenik načelnice Općine Lobor. Prilikom posjete obišli su korisnike koji su premješteni iz Obiteljskog doma „Zelena oaza“ na stacionarne odjele Doma Lobor-grad. Razgovarali su s njima o tragediji koja je [ ... ]

Opširnije...

Dana 2. siječnja 2020. godine Dom za odrasle osobe Lobor-grad posjetili su učenici koji po posebnom postupku stječu osnovnu glazbenu naobrazbu u Glazbenoj školi Varaždin s mentoricom profesoricom Josipom Hopek.
Za sve korisnike i radnike pripremili su poseban novogodišnji program ispunjen zvukovima harmonike i klavira. Od učenika nastupali su Erika Mikleušević, Ela Hruškar, Ela Šabarić, Dora [ ... ]

Opširnije...

23.12.2019.

Zahvaljujemo članicama Udruge žena iz Lobora koje su nas posjetile te uveselile korisnike druženjem i slatkim poklončićima!

Opširnije...

22.12.2019.

Upalili smo i 4. adventsku svijeću koja se naziva i anđeoska svijeća te nam poručuje da jedni prema drugima budemo kao Anđeo: u razgovoru, susretima, podršci, uzajamnom pomaganju.
Otvorimo i očistimo naše srce, Božić nam je pred vratima. 😇

Opširnije...
Božićna priredba 2019.

18.12.2019.

Božić nam je sve bliže. Zajedno s učenicima Medicinskog učilišta iz Bedekovčine pripremili smo prigodan program kako bismo obilježili ovo Božićno vrijeme pjesmom, plesom, glumom, ugodnim druženjima te poklončićima od srca.
Hvala učenicima i njihovim profesorima na ukusnim kolačima i radosnim čestitkama koje su pripremili za nas.

Opširnije...
Advent u Mariji Bistrici 2019.

19.12.2019.

Naši korisnici u pratnji stručnih radnika i ove godine obišli su Advent u Mariji Bistrici te prisustvovali svetoj misi.

Opširnije...

17.12.2019.
Predblagdansko vrijeme, radost isčekivanja dolaska našeg Spasitelja, obilježila je i Velika ispovijed održana u našem Domu. 🙏

Opširnije...
Božićne zvijezde

13.12.2019.

Hvala našoj volonterki Petri što nas je naučila kako izraditi jednostavne, ali efektne božićne zvijezde. 

 

Opširnije...

15.12.2019.

Uz čašćenje i druženje korisnika upaljena treća svijeća na našem adventskom vijencu koja simbolizira RADOST - temeljnu značajku cijelog došašća, a osobito treće nedjelje koja se od davnina zove "Nedjelja Gaudete - Radujte se".
"Uvijek se radujte! Bez prestanka molite! U svemu zahvaljujte!" (r. 16-18)

Opširnije...

13.12.2019.

Na blagdan Sv. Lucije, navjestiteljice božićnog svjetla, posijali smo pšenicu.

Zrno pšenice simbolizira novi život, a zelene vlati vitalnost i snagu.

Opširnije...

10.12.2019.
Naše korisnike rodom s područja Marije Bistrice posjetile su članice Udruge Hrvatska žena iz Marije Bistrice te donijele prigodne poklone.

Opširnije...

08.12.2019.

U Domu upaljena druga adventska svjećica koja simbolizira LJUBAV.

 

HVALOSPJEV LJUBAVI

Kad bih sve jezike ljudske govorio
i anđeoske,
a ljubavi ne bih imao,
bio bih mjed što ječi
ili cimbal što zveči.

Kad bih imao dar prorokovanja
i znao sva otajstva i sve spoznaje
i kad bih imao svu vjeru da bih i gore premještao,
a ljubavi ne bih imao - ništa sam!

I kad bih razdao sav svoj [ ... ]

Opširnije...

07.12.2019.


Posjetili su nas članovi Hrvatske udruge medicinskih sestara - 43. put u 25 godina suradnje. Predvođeni predsjednicom Tanjom Lupieri svake nas godine obraduju prigodnim poklonima. Zahvaljujemo im na svakoj lijepoj riječi, osmijehu, gesti koje s radošću poklanjaju u ovo predblagdansko vrijeme.

Opširnije...

06.12.2019.

Učenici OŠ Franje Horvata Kiša iz Lobora su sa svojim mentoricama pripremili prigodan program te zajedno sa Svetim Nikolom obradovali naše korisnike. Sveti Nikola je zatim obišao Dom dijeleći poklone.

Zahvaljujemo OŠ Lobor na suradnji!

Opširnije...
03.12. Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Osmislili smo različite aktivnosti kako bismo se zabavili, ali i osvijestili na kakve teškoće nailaze osobe s nekim od invaliditeta. Sudionici radionica su se mogli okušati u aktivnosti crtanja i pisanja nedominantnom rukom, vožnji invalidskih kolica s preprekama, vođenju zavezanih očiju, prepoznavanju začina, igrama loptom te raznim društvenim igrama. Radionica je izazvala veliki interes korisnika [ ... ]

Opširnije...

01.12.2019.

Prigodnim tekstovima i duhovnim pjesmama obilježili smo ulazak u vrijeme Došašća paljenjem 1. adventske svijeće. Ona simbolizira NADU, a vrijeme Došašća je vrijeme iščekivanja, nade, budnosti i čežnje.

Opširnije...

29.11.2019.

Tradicionalno veselu atmosferu ususret Adventu priuštili su nam naši dragi gosti iz Udruge umirovljenika Sveti Ivan Zelina.

 

 

Opširnije...

28.11.2019.

Odličan rezultat - 1. mjesto - ostvarili su naši korisnici na 4. Međudomskom kvizu znanja održanom u Domu za odrasle osobe Bidružica.

 

Opširnije...

26. i 27.11.2019.

Sudjelovali smo na Prvenstvu Hrvatske u kuglanju na 9 čunjeva, klasičan način za osobe s intelektualnim teškoćama u Zaprešiću. Natjecanje je organiziralo športsko društvo Specijalni športovi "Luč" pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske. Imali smo dvoje natjecatelja, po jednog u muškoj i ženskoj kategoriji, koji su u svojim skupinama ostvarili odlične rezultate [ ... ]

Opširnije...
STARIJE NOVOSTI